Politika piškotkov na www.banka-celje.si

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih pošilja spletno mesto in se shranjujejo v spletni brskalnik (napravo), ki do spletnega mesta dostopa. Uporabljajo se z namenom doseganja boljše uporabniške izkušnje. Z njihovo pomočjo si vas spletno mesto "zapomni" za čas obiska (sejni piškotki) ali v primeru ponovnega obiska (persistenčni piškotki). Ko se naprava vrne ne spletno mesto, se podatki shranjeni v piškotku lahko posredujejo nazaj k spletnemu mestu.

Piškotke lahko nastavi spletno mesto, ki ste ga obiskali (first party cookies), lahko pa jih nastavijo druga spletna mesta/storitve, ki prikazujejo vsebino na strani, ki si jo ogledujete (third party cookies) - npr. Youtube, Facebook.

Uporabljamo različne tipe piškotkov:

Nujno potrebni piškotki:

Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Taki piškotki obiskovalcu omogočajo nemoteno uporabo spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletno mesto ne bi delovalo pravilno. Oba piškotka sta nastavljena s spletnega mesta www.banka-celje.si.

 • jsessionid
  Sistemski sejni piškotek, potreben za komunikacijo z aplikacijo za prikaz vsebine spletne strani. Čas trajanja piškotka je do zaključka seje ali zaprtja brskalnika.
   
 • cc_analytics
  Piškotek, kamor shranimo privolitev uporabnika za uporabo piškotkov za analitiko. Čas trajanja piškotka je 1 leto. V primeru nestrinjanja piškotek ne bo shranjen.

Preformančni piškotki:

Piškotki, ki jih uporabljamo za namen izboljševanja uporabniške izkušnje. Informacije, ki jih pridobimo s piškotki nam pomagajo razumeti kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto in na podlagi le teh se odločamo o funkcionalnih in vsebinskih prilagoditvah.

Google Analytics

 •  __utma
  Piškotek se uporablja za razločevanje med posameznimi uporabniki. Čas trajanja: 2 leti.
   
 • __utmb
  Piškotek se uporablja za določanje nove seje oziroma obiska. Čas trajanja: 30 minut.
   
 • __utmc
  Piškotek se uporablja za skladnost s knjižnico urchin.js. Ko uporabnik zapre brskalnik, se piškotek izbriše.
   
 • __utmz
  Piškotek shranjuje informacijo o tem, kako je uporabnik prišel na stran. Čas trajanja: 6 mesecev.

Za urejanje nastavitev privolitve za posamezen tip piškotkov kliknite tukaj.